Qui sóc?

Rodrigo Cano

Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de València l’any 2007.

Entrenador Nacional d’Atletisme per la Federació Nacional d’Atletisme des de l’any 2008.

Em dedique al camp de l’entrenament i la preparació física des de fa més de 15 anys. He treballat en diferents disciplines esportives i com a entrenador personal amb diversos perfils de persones.

Vaig estudiar CCAFE a la Universitat de València i ho vaig compaginar treballant d’entrenador i preparador físic del Club de Bàsquet Joves l’Eliana. També aquestos anys vaig entrenar altres esports i vaig treballar també en piscines com a monitor de natació.

En acabar els estudis vaig treballar de professor de secundària i en projectes esportius extraescolars. Intentant transmetre als alumnes una bona educació física, que els permeta conèixer i saber cuidar el seu cos.

Al cap d’un temps vaig començar a entrenar també a adults. Gent que per diverses circumstàncies volia assessorament o ajuda per dur avant els seus entrenaments i així vaig començar amb els entrenaments personals. Vaig començar a entrenar gent de tot tipus: alguns esportistes que volien millorar el seu rendiment; gent que volia perdre pes, altres que buscaven entrenar per fugir de l’estrès, persones de mitjana edat que practiquen córrer a curses i volien evitar lesions, o recuperar la seva forma sortint d’una lesió, altres que per prescripció mèdica han de fer exercici físic, persones que lluiten contra l’envelliment…

L’any passat, al 2019, vaig començar el meu nou projecte de disseny de programes de salut per a empreses, amb programes d’activitat física que ajuden a millorar la productivitat i a reduir l’absentisme dels treballador/es. Amb alguns canvis i nous hàbits no només es millora el rendiment, també l’ambient de treball, la confiança i la »salut de l’empresa» en general.

Tota aquesta experiència, juntament amb la formació contínua que no he deixat en cap moment de banda, m’ha ajudat a conèixer millor el funcionament del cos i com treballar-lo de forma saludable.